onsdag 15 oktober 2008

Våld mot djur

Läste boken "Om våld mot djur i misshandelsrelationer", förr ansågs det att det som skedde mellan hemmets fyra väggar inte angick någon annan, så är det väl i viss mån även nu. Fast nu lyfts våldet fram, och författaren menar att det inte är någon som helst skillnad på våld mot kvinnor, barn eller djur, det faktum att man brukar våld mot sina medlevande varelser klassas lika. Att man ger sig på sina djur innebär oftast att nästa offer blir kvinnan och barnen. Man kan även använda sina hot mot djuren för att få kvinnan dit man vill.
Inte så muntert läsning, men viktig. Det fick mig att tänka på att man faktiskt inte har någon som helst form av akuthem för djur. Ofta återvänder kvinnan hem för att hon är rädd att djuren ska fara illa och så är allt igång igen.

Läste om ett fall där man fick Svenska Hästars Värn att ta han dom en kvinnas häst när hon lämnade sitt misshandelsförhållande.

Hur ska man lösa boende för djuren? Om man inte kan få bort djuren så kan man heller inte hjälpa kvinnan och barnen. Då dom ofta känner så starkt för sitt/sina djur att dom hellre återvänder än lämnar det.

Fundera och agera...

Inga kommentarer: